2017. október 8., vasárnap

Erdei gyümölcsös desszert

Hozzávalók:

50 g vaj
100 g étcsokoládé
100 g  kukoricapehely

10 g zselatin
50 ml víz
250 g natúr joghurt
100 g erdei gyümölcs
4 evőkanál porcukor

Elkészítés:

- a vajat és az étcsokoládét megolvasztjuk és bele keverjük a kukoricapelyhet
- egy mini tortaforma (kapcsos) aljába alufóliát helyezünk és a csokoládés - kukoricapelyhes masszát beletöltjük, lehütjük

- a vizet felforraljuk és feloldjuk benne a zselatint
- a joghurthoz hozzákeverjük a porcukrot és a gyümölcsök háromnegyedét, majd apránként a feloldott zselatint és hozzákeverjük
- ráöntjük az előzőleg lehűtött csokoládés - kukoricapelyhes massza tetejére, a maradék gyümölcsökkel feldíszítjük és újra hűlni hagyjuk 
- pár óra múlva kivehetjük a sütőformából és szeletelhetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése