Hozzávalók:
50 g vaj
100 g étcsokoládé
100 g kukoricapehely
10 g zselatin
50 ml víz
250 g natúr joghurt
100 g erdei gyümölcs
4 evőkanál porcukor
Elkészítés:
- a vajat és az étcsokoládét megolvasztjuk és bele keverjük a kukoricapelyhet
- egy mini tortaforma (kapcsos) aljába alufóliát helyezünk és a csokoládés - kukoricapelyhes masszát beletöltjük, lehütjük
- a vizet felforraljuk és feloldjuk benne a zselatint
- a joghurthoz hozzákeverjük a porcukrot és a gyümölcsök háromnegyedét, majd apránként a feloldott zselatint és hozzákeverjük
- ráöntjük az előzőleg lehűtött csokoládés - kukoricapelyhes massza tetejére, a maradék gyümölcsökkel feldíszítjük és újra hűlni hagyjuk
- pár óra múlva kivehetjük a sütőformából és szeletelhetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése